Hemslöjden i Östergötland - ett regionalt centrum för slöjd och konsthantverk

Välkommen till Hemslöjden i Östergötland, en medlemsförening med egen butik, galleri och verkstäder i centrala Linköping! Hos oss kan du ta del av utställningar i Slöjdgalleriet, handla lokalt producerad slöjd och hantverk i butiken eller gå kurser i vårt röda magasin på Hemslöjdsgården.

Hemslöjdens syfte och ideal är att förmedla de grundläggande sambanden mellan material, teknik och funktion och att med traditionen som grund stimulera till utveckling och nyskapande. Slöjdandet har för många blivit en livsstil, ett uttryck för att leva mera hållbart, i flera olika bemärkelser.

Årligen levererar ett hundratal slöjdare och konsthantverkare närproducerade produkter till butiken. I butiken finns en unik dräktkammare med östgötska bygdedräkter och vi är även återförsäljare till några svenska hantverksindustrier.

Hemslöjden i Östergötland har bedrivit butiksförsäljning sedan 1911. Butiken ägs av Hemslöjden i Östergötland Länsförbund och drivs genom bolaget Östgöta Hemslöjd AB. På Storgatan 41 i Linköping har butiken funnits sedan 1967.

Vi bedriver även verksamhet i andra delar av Östergötland, läs mer på föreningens hemsida.

TILL FÖRENINGENS HEMSIDA

Bli en del av gemenskapen - gå med i vår förening!

Tillsammans är vi över 700 medlemmar som utgör Hemslöjden i Östergötland. Som medlem i vår förening hjälper du till att bevara vårt gemensamma kulturarv och hålla intresset levande för slöjd och konsthantverk. Du får även fina medlemsförmåner och möjlighet att träffa likasinnande!

LÄS MER!

MED STÖD FRÅN KULTURRÅDET

Den här webbshoppen har skapats med stöd från Kulturrådet.